Επιτροπές

Οργανωτική Επιτροπή

Πρόεδρος

Φωτεινή Μπαμπανάρα, M.Sc.

NOVARTIS, Επικεφαλής Επικοινωνίας Ομίλου
Aντιπρόεδρος Β’ της Διοικούσας Επιτροπής του Τομέα Εταιρικών Υποθέσεων (ΤΕΥΠ) της ΕΕΔΕ

Ξεκίνησε την καριέρα της στον κλάδο της Επικοινωνίας το 1995 κατέχοντας ηγετικές θέσεις σε ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες. Έχει πλούσια εμπειρία στους τομείς Εταιρικής Φήμης & Επικοινωνίας, Διαχείρισης Κρίσεων, Διαλόγου με ΚΟLs, Εταιρικής Υπευθυνότητας & Βιωσιμότητας,  Ανάπτυξης σχέσεων με τα ΜΜΕ, Digital &Social media, Ολοκληρωμένων Επικοινωνιακών Καμπανιών για σημαντικά brands και οργανισμούς έχοντας μάλιστα αποσπάσει πολλές εγχώριες και διεθνείς διακρίσεις. Είναι κάτοχος πτυχίου Ιστορίας και Αρχαιολογίας από το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακού στο Marketing & την Επικοινωνία με Νέες Τεχνολογίες από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Μέλη

Μαρία Χριστίνα Γρίβα

Lamda Development S.A., Διευθύντρια Επικοινωνίας

Η Μαρία Χριστίνα Γρίβα είναι, από το 2003, Διευθύντρια Επικοινωνίας στη Lamda Development. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στους τομείς Στρατηγικής Επικοινωνίας, Εταιρικής Φήμης, Marketing και Διαφήμισης, Διαχείρισης Κρίσεων, καθώς και Υλοποίησης Προγραμμάτων Εταιρικής Υπευθυνότητας. Έχει εργασθεί, μεταξύ άλλων, στην Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), στον τομέα των ευρωπαϊκών σχέσεων, καθώς και στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Είναι πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, με μεταπτυχιακές σπουδές στις Διεθνείς Σχέσεις και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜBA) από το Graduate Institute of Geneva και το ALBA Business School, αντίστοιχα. Είναι ενεργό μέλος σε φορείς (ΣΕΝ, ΕΑCD, ICSC) και ΜΚΟ.

Μανίνα Μενιδιάτη

Citi Greece, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων και Εταιρικής Επικοινωνίας

Η Μανίνα Μενιδιάτη είναι Senior Vice President, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων και Εταιρικής Επικοινωνίας, μέλος της Διοικητικής Ομάδας της Citi Ελλάδος.
Στέλεχος με μεγάλη εμπειρία σε όλους τους τομείς της επικοινωνίας και του μάρκετινγκ, έχει συνεργαστεί με πολυεθνικές διαφημιστικές εταιρίες, ελληνικά και ξένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και μη κυβερνητικές οργανώσεις. Στη Citi εργάζεται από το 2005, με βασικές αρμοδιότητες την εταιρική επικοινωνία, την εσωτερική επικοινωνία, την εταιρική υπευθυνότητα και τις σχέσεις με τα μέσα ενημέρωσης.  Μέλος της οργανωτικής επιτροπής των Corporate Affairs Excellence Awards, μέλος της Επιτροπής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, πρώην μέλος ΔΣ του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Ελλάδος.

Τέτη Κανελλοπούλου

V+O Greece, CEO

Με περισσότερα από 20 χρόνια επαγγελματικής σταδιοδρομίας, η Τέτη Κανελλοπούλου, CEO της V+O Greece, αποτελεί ένα από τα πλέον έμπειρα στελέχη του χώρου της επικοινωνίας στην Ελλάδα, έχοντας σχεδιάσει και υλοποιήσει με επιτυχία την επικοινωνιακή στρατηγική μερικών από τις κορυφαίες ελληνικές και διεθνείς επιχειρήσεις.
Ως επικεφαλής της V+O Greece, με την οποία συνεργάζεται από την έναρξη της λειτουργίας της, ηγείται μίας πολυδιάστατης ομάδας 90 εργαζομένων, έχοντας τη συνολική ευθύνη για την ανάπτυξη των τεσσάρων εταιρειών του ομίλου στην Ελλάδα (V+O Communication, Unlimited Creativity, Bakers Digital και Mindhaus), αλλά και την εποπτεία και διαχείριση ενός εκτεταμένου πελατολογίου.
Υιοθετώντας το πρότυπο της ηγεσίας που συμμετέχει, καθοδηγεί και εξελίσσει, έχει κατορθώσει να διευρύνει το πελατολόγιο της V+O Greece, να ενδυναμώσει και να εμπλουτίσει την κουλτούρα και τις αξίες του οργανισμού, αλλά και να επεκτείνει με επιτυχία τη δραστηριότητα του ομίλου σε νέους τομείς επικοινωνίας.
Διαθέτοντας πολύχρονη εμπειρία και τεχνογνωσία στη διαχείριση μιας ευρύτατης γκάμας σύνθετων και απαιτητικών έργων, από τη χρηματοοικονομική επικοινωνία έως την επικοινωνιακή αντιμετώπιση εταιρικών μετασχηματισμών και τη διαχείριση κρίσεων, αποτελεί τον ειδικό της V+O στον τομέα διαχείρισης κρίσεων, έχοντας επιπρόσθετα αναλάβει το σχεδιασμό και την υλοποίηση σειράς σεμιναρίων media & crisis training για υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων.
H Τέτη Κανελλοπούλου μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και έλαβε το μεταπτυχιακό της στο Marketing Communication & Advertising από το Emerson College της Βοστώνης.

Σταύρος Μιχαηλίδης

Ogilvy Entertainment, Talent Management Director

Stavros Michailidis is Director of Talent Management – Entertainment at Ogilvy with over 15-year experience in the field of Marketing Communications & Business Operations.
Stavros has held numerous senior positions in leading Marketing Communications agencies & multi-national organizations. He has extensive experience in developing innovative strategic communication programs for national and global corporations. Furthermore, he has expertise in Talent management working with prominent Greek and International talents & celebrities, as well as in management of the most significant entertainment events in Greece.
Stavros holds an MBA from Strathclyde University and an MA in Human Resource Management from Middlesex University. He is also co-founder & CEO of MENTORS Hospitality consulting.

Συντονισμός Οργανωτικής Επιτροπής: Ελένη Καραγιαννίδου, Υπεύθυνος Τομέα Εταιρικών Υποθέσεων (ΤΕΥΠ), ΕΕΔΕ

Επιτροπή Νομιμοποίησης: 11 μελής (απαρτία 7 μέλη)

Απαρτίζεται από:

  • 2 ακαδημαϊκούς που συμμετέχουν στη διαδικασία
  • Εκπρόσωπο ΕΔΕΕ (Ένωση Εταιριών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδας , Τομέας Δημοσίων Σχέσεων)
  • Ανώτερο στέλεχος του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών)
  • 2 Εκπροσώπους της ΕΕΔΕ (Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων)
  • 5 στελέχη Επικοινωνίας και Εταιρικών Υποθέσεων (εξαιρούνται τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Τομέα και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής)

Ρόλος και Αρμοδιότητες:

 • Η αξιολόγηση της εγκυρότητας των υποψηφιοτήτων με βάση τα κριτήρια πρωτοβάθμιας αξιολόγησης
 • Η παραπομπή των προκριθεισών υποψηφιοτήτων στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Αξιολόγησης, δηλαδή επιλογή των υποψηφιοτήτων που πληρούν τα κριτήρια για την τελική αξιολόγηση – shortlisting

Επιτροπή Αξιολόγησης: 15 μελής (απαρτία 10 μέλη)

Απαρτίζεται από:

 • 2 Ανώτατους Καθηγητές Πανεπιστημίων
 • Ανώτερο στέλεχος του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών)
 • Εκπρόσωπο του ΣΔΕ (Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος)
 • Μέλος Δ.Σ. της ΕΕΔΕ (Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων)
 • Εκπρόσωπο της  ΕΔΕΕ (Ένωση Εταιριών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδας, Τομέας Δημοσίων Σχέσεων)
 • Εκπρόσωπο του ΕΒΕΑ (Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών)
 • Εκπρόσωπο του ΣΒΒΕ (Σύνδεσμος  Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος)
 • 2 Υψηλόβαθμα στελέχη από Μέσo Μαζικής Ενημέρωσης
 • 5 ανώτερα στελέχη Επικοινωνίας και Εταιρικών Υποθέσεων (εξαιρούνται τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Τομέα και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής)

Ρόλος και Αρμοδιότητες: 

 • Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων που προέκρινε η Πρωτοβάθμια Επιτροπής Αξιολόγησης, σύμφωνα με τα τεθέντα κριτήρια αξιολόγησης
 • Η λήψη απόφασης για τυχόν διαφωνίες, ενστάσεις ή ισοψηφίες που προέκυψαν κατά την αξιολόγησης της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης
 • Η ανάδειξη των καλύτερων υποψηφιοτήτων με βάση τα κριτήρια της δευτεροβάθμιας αξιολόγησης.
 • Η ανακοίνωση των νικητών για κάθε θεματική ενότητα, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης μαζί με τους επικεφαλής της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης και της Επιστημονικής Επιτροπής.